Strategi

OUT OF DATE!!!!!

Jag måste börja med ett erkännande - min strategi är inte självklar, och inte heller är den färdig.

Eftersom jag är i början av min aktieresa (start i nov 2016)  är strategin fortfarande något som förändras och utvecklas. ibland kanske det blir till det bättre - ibland till det sämre. Dessa förändringar postar jag givetvis om på bloggen, men här nedan är strategin som den ser ut just nu!

Strategin är giltig i minst 6månader, och ska inte ändras inom denna tidsram. Ändringar sker alltså som mest frekvent med 6månaders-intervall.

EXIT-regler

Långsiktiga innehav:
  • Ett innehav går ner 20%. Jag tror inte på att dra en hård gräns här, men när ett innehav når -20% MÅSTE en analys göras av bolaget och varför jag valt att ha innehavet. Har fundamentan ändrats i bolaget? Tror jag fortfarande på bolaget och produkten? Blir svaret ja respektive nej ska innehavet avyttras. Vid nej respektive ja, då är det köpläge.
Kortsiktiga innehav:
  • Innehavet går ner 10% från mitt GAV. Fundera på om det är en överreaktion eller om nedgången signalerar att något är riktigt snett med bolaget. Gå i så fall ur direkt! 
Långsiktiga och kortsiktiga innehav:
  • När tunga chefer och insynspersoner gör en #kexit, ja då är det läge att omvärdera huruvida du tror på bolaget. Tror inte ens ledningen själva på bolagets performance och hellre skor sig på småsparare, ja då vill jag nog inte vara kvar som investerare.
Långsiktiga och kortsiktiga innehav:
  • Bolaget går upp 25% från mitt GAV OCH bolaget är för stort i förhållande till innehavsmål. Sälj 10% eller mer i bolaget för att nå närmare innehavsmålet.
  • Bolaget går upp 50% från mitt GAV OCH bolaget är för stort i förhållande till innehavsmål. Sälj 10% eller mer i bolaget för att nå närmare innehavsmålet.
  • Bolaget går upp 75% från mitt GAV OCH bolaget är för stort i förhållande till innehavsmål. Sälj 10% eller mer i bolaget för att nå närmare innehavsmålet.
  • Bolaget går upp 100% från mitt GAV OCH bolaget är för stort i förhållande till innehavsmål. Sälj så att din ursprungliga investering är återbetald. Ytterligare aktier får behållas tills gut feelingen säger annorlunda.


(senast uppdaterad 2017-09-21)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av Nordea Investor, tankar kring courtageklasser och att ge rätt info

IIKS - ett bättre(?) alternativ till Avanza Zero?

Flytten till Nordea, uppföljning